Limun i peršun za mršavljenje

limun i persun za mrsavljenje 1 2

Ako ste makar jednom probali da izgubite suvišne kilograme, znate da je jedno od osnovnih pravila vitke linije kalorijski deficit i fizička aktivnost. Međutim, ne možemo zanemariti činjenicu da je gubitak kilograma kompleksno pitanje. Mršavljenje zahteva balans između više različitih faktora, pa čak i promenu načina života iz korena. 

Zbog toga, mnogi pribegavaju raznim napicima koji mogu pospešiti mršavljenje i olakšati topljenje masnih naslaga. Jedan od takvih je napitak sa limunom i peršunom – idealan saveznik u borbi protiv suvišnih kilograma! Ubrzava metabolizam, podstiče sagorevanje kalorija i izuzetno je efikasan u skidanju masti iz predela stomaka, uobičajeno najproblematičnijim područjem za skidanje sala. 

Zbog čega su limun i peršun za mršavljenje ističu po svojim terapeutskim i lekovitim svojstvima, saznajte u redovima koje slede. 

Kako limun i peršun pomažu u gubitku kilograma?

Limun i peršun su savršena kombinacija koja pospešuje mršavljenje na prirodan način, a ujedno jača vaš imunološki sistem i zdravlje celokupnog organizma. 

Prednosti peršuna za zdravlje

Da li ste znali da se peršun smatra lekovitom biljkom?

Peršun ima veoma malo kalorija i mnogo esencijalnih hranljivih materija, kao što su vitamini A, B, C i K, ali i minerala poput gvožđa i kalijuma. Bogat je hlorofilom, ključnim nutrijentom u detoksikaciji organizma, što znatno olakšava gubitak težine. 

Peršun sadrži posebne enzime koji pogoduju razgradnji hrane i oslobađaju hranljive materije iz proteina, masti i ugljenih hidrata koje unosimo, pa ima sposobnost da poboljša varenje i igra važnu ulogu u brzom mršavljenju.

Peršun je posebno dobar saveznik za smanjenje zadržavanja tečnosti i nadimanja, što je u mnogim slučajevima povezano sa gojaznošću. Snažan je prirodni diuretik, koji pomaže da se eliminiše višak tečnosti bez iscrpljivanja kalijuma iz organizma. Osim što podstiče detoksikaciju, od velike je pomoći u uklanjanju toksina, soli i masti koji se godinama nakupljaju u telu. 

Peršun je takođe odlična pomoć za balansiranje nivoa šećera u krvi, zbog čega je dobar saveznik u smanjenju rizika od dijabetesa i dugoročnoj kontroli kilaže. 

Na kraju, ali ne i najmanje važno, peršun je bogat karotenoidima – vrstom antioksidantne supstance koja je povezana sa velikim zdravstvenim prednostima, najviše zbog svoje sposobnosti da se bori protiv slobodnih radikala, povezanih sa pojavom mnogih hroničnih bolesti poput kancera, Alchajmera i kardiovaskularnih oboljenja.

Prednosti limuna za zdravlje 

Sa druge strane, limun je sinonim za dobro zdravlje! Takođe je cenjen zbog svoje sposobnosti da ubrza proces mršavljenja, a ujedno našem organizmu pruži paletu vitamina, minerala, fitonutrijenata i antioksidanata. 

Limun je odličan je izvor vitamina C i folne kiseline. U brojnim naučnim studijama se pokazalo da voda za piće sa limunom može da ubrza metabolizam i održava telo hidriranim, što pospešuje mršavljenje. 

Takođe, limunska kiselina u limunu smanjuje rizik od kamena u bubregu razblažujući urin i povećavajući sadržaj citrata

Povrh svega, aroma limuna dobijena od esencijalnih ulja može smanjiti stres i poboljšati raspoloženje. 

Međutim, iako limun i peršun za mršavljenje čine čuda za vaše zdravlje i vitku liniju, imajte na umu da ne smete preterati sa konzumacijom ovog pića! 

Preterano konzumiranje vode sa limunom može izazvati eroziju zubne gleđi i karijes, zbog kiseline koja se prirodno nalazi u ovom citrusnom voću. Previše vode sa limunom takođe može dovesti do žgaravice, mučnine i povraćanja, stoga uživajte u ovom napitku umereno!

Iako ne postoji naučna definicija koliko biste vode sa limunom smeli piti na dnevnom nivou, imajte na umu da je 2 limuna dnevno čak i leti više nego dovoljno za adekvatan unos vitamina i hidrataciju tokom dana.

Kako se pravi sok od limuna i peršuna za mršavljenje?

Evo recepta kako da spremite limun i peršun za mršavljenje na najlakši način. 

Sastojci:

  • 1 veza peršuna
  • 1 veliki limun
  • 1 šolja vode

Način pripreme:

  • Operite peršun
  • Peršun iseckajte na sitno, a limun iscedite
  • U blender dodajte peršun, svež limunov sok i vodu, pa mešajte jedan minut
  • Popijte limun i peršun za mršavljenje odmah

Savet: Za optimalan gubitak težine, popijte peršun i limun ujutru čim se probudite na prazan stomak. 

Počećete da primećujete rezultate nakon 5 dana upotrebe. 

Preporučuje se da nakon toga napravite pauzu od 10 dana, a zatim da nastavite sa konzumacijom soka od peršuna i limuna ako želite da nastavite svoj proces mršavljenja!

Da li su limun i peršun dovoljno za efikasno mršavljenje?

Otkrićemo vam tajnu – ne postoji magična formula za mršavljenje! Ako vam neko obeća brze rezultate bez ikakvog odricanja, znajte da je najverovatnije u pitanju prevara i dobro proverite o kakvim informacijama se radi. 

Sok od limuna i peršuna vam neće pomoći ni najmanje ako ne vodite računa o svakodnevnoj ishrani i redovnom treningu. Ipak, limun i peršun za mršavljenje su dodatak vašem režimu koji vam može pomoći da maksimizirate svoje rezultate i primetite ih znatno brže!

Na kraju dana, ključ svakog efikasnog mršavljenja je u režimu ishrane. 

Činjenica je: Efikasno mršavljenje zavisi 80% od hrane, a zatim 20% od fizičke aktivnosti! Upravo zbog toga je i nastao FitProTeam – da vama pruži režim ishrane koji vam je potreban da postignete svoj cilj!

Mi pravimo plan ishrane prilagođen vašim potrebama, spremamo vaše obroke svakoga dana i šaljemo ih na željenu adresu! Na vama je samo da uživate u ukusnoj i zdravoj hrani i gledate kako kilogrami sami nestaju, kao što je to bio slučaj sa polaznicom našeg programa Milicom Milić. 

Pogledajte njeno iskustvo kako je uspela da smrša preko 20 kilograma za kratko vreme, a 2 godine nakon toga kilogrami se nisu vratili. Kontaktirajte nas da i vama pomognemo da postignete zacrtani cilj! 

Podeli tekst: