Insulin – Hello Balance

Insulin – Hello Balance

2.005 рсд51.900 рсд

SKU: 2500

Insulin Balance program je predviđen osobama koje žele da svoje stanje insulinske rezistencije dovedu u balans. Nakon dve godine testiranja kreirali smo četvoronedeljni meni koji je izbalansiran makronutrijentima, namirnicama niskim glikemijskim indeksom kao i biljnim mešavinama koji su pogodne za regulaciju nivoa sećera u krvi. Samo izbalansirana ishrana u količinma koje vam serviramo bez restrikcije određenih namirnica (određeno voće, povrće, kvalitetnij ugljenih hidrata, masti, proteina, kao i biljnih mešavina) razviće kvalitetno metaboličko stanje u organizmu (regulisanje krvnog pritiska, regulisanje masnih naslaga, kvalitetan san…) i na taj način otkloniti potencijalno stresno stanje u organizmu.

Fitt Pro Team Vam priprema DANAS ZA DANAS paket od pet obroka (doručak, ručak, večera i dve užine) i dostavlja na željenu adresu. Hrana je niske kalorijske vrednosti, raznovrsna i obogaćena nezasićenim mastima, vlaknima, mineralima i vitaminima. U proseku, na dnevnom nivou, program za žene sadrži 1200kcal, dok program za muškarce sadrži 1500kcal.

FPT režimi ishrane kombinuju mediteransku, makrobiotičku, hrono i domaću kuhinju od namirnica za čiji sastav garantujemo kvalitet i svežinu, pogodnu čak i za osobe koje, pored gojaznosti, imaju problema sa insulinskom rezistencijom, dijabetesom, hipertenzijom i sličnim kardiovaskularnim oboljenjima.

Ovo je primer* jednog nedeljnog menija. Hrana se menja iz nedelje u nedelju, obezbeđujući raznovrsnost i kvalitet.

Svaka treća osoba u Srbiji ima insulinsku rezistenciju!

Insulinska rezistencija je stanje kada ćelije u mišićima i jetri ne reaguju dobro na insulin i ne mogu lako da preuzmu glukozu iz krvi. Kao rezultat toga, vaš pankreas proizvodi više insulina kako bi pomogao glukozi da uđe u vaše ćelije. Sve dok vaš pankreas može da proizvede dovoljno insulina da prevaziđe slab odgovor vaših ćelija na insulin, nivo glukoze u krvi će ostati u zdravom opsegu.

Ukoliko se ovo stanje ne tretira u ranoj fazi, može doći prvo do predijabetesa, a potom i do dijabetesa tip-2.

Dobra vest je da insulinsku rezistenciju možete regulisati ishranom. Fitt Pro Team je oslušnuo svoje korisnike i u saradnji sa nutricionistima i lekarima kreirao jedinstveni program ishrane koji će vratiti balans vašem organizmu i izboriti se sa insulinskom rezistencijom.

Insulin Balance nije dijeta. To je program koji je savršeno izbalansiran sa svim neophodnim nutritivnim elementima koji utiču pozitivno na regulaciju insulinske rezistencije i sprečavaju dalje napredovanje opterećenja organizma insulinom.

 

Složene masti su jedan od osnovnih hranljivih sastojaka hrane, makronutrijenata, doprinose oporavku našeg tela i snažnom imunitetu. Imaju gradivnu ulogu u radu ćelijske membrane, odličan su izvor energije i neophodne su za hormonski balans. Iz tog razloga, zasićene masti ne treba izbegavati.

Postoje prosti i složeni ugljeni hidrati. Naš program ishrane sadrži 25% složenih ugljenih hidrata, što je u samom procesu redukcije neophodno, budući da dijete bez ugljenih hidrata kratkoročno daju rezultate i ostavljaju posledice na zdravstveno stanje.

Proteini su gradivni elementi neophodni za rast i regeneraciju svih živih ćelija. Sadrže esencijalne i neesencijalne amino kiseline. I dok neesencijalne amino kiseline telo proizvodi samostalno, esencijalne se unose hranom. Regulišu nivo šećera u krvi, odlični su za izgradnju mišićne i koštane mase, usporavaju starenje i produžuju životni vek, ali i smanjuju rizik od srčanih oboljenja. I upravo iz tog razloga čine 50% našeg restriktivnog programa.