fbpx

Centar za redukciju telesne težine

Program redukcije telesne težine uvek započinjemo konsultacijama koje su neophodne kako bi sam program bio što efikasniji i kako biste Vi završili program sa zadovoljnim osmehom na licu. Program započinjemo nakon utvđivanja trenutnog stanja, kao i određivanja Vaše telesne kompozicije. Kasnije, konsultacije održavamo na nedeljnom nivou, kako bi uspešno pratili napredak i zdravstvene parametre organizma.

Call Centar za podršku i motivaciju otvoren je svakog dana od 8 do 20 časova.

Gojaznost

Gojaznost je složen poremećaj koji uključuje prekomernu količinu masnog tkiva. Danas, gojaznost je u porastu, pa se sve češće govori o epidemiji gojaznosti, koja se velikom brzinom širi. Gojaznost nije samo kozmetička briga, ona povećava rizik od bolesti i zdravstvenih problema, kao što su bolesti srca, dijabetes i visok krvni pritisak. Biti izrazito gojazan znači da vrlo verovatno imate zdravstvenih problema vezanih za Vašu težinu.
Kada su u pitanju uzroci gojaznosti, to su najpre genetska predispozicija, potom endokrine bolesti, prekomerno konzumiranje hrane, lekova, stresan način života, neredovna fizička aktivnost, psihijatrijske bolesti. Iako postoje genetski, bihevioralni i hormonalni uticaji na telesnu težinu, prekomeran unos visokoenergetskih hranljivih materija, a nedovoljna fizička aktivnost rezultiraju povećanjem telesne mase i dovodi do skladištenja dodatnih kalorija kao kategorija masti.

Gojaznost se dijagnostikuje kada je Vaš indeks telesne mase (BMI) 30 ili veći. Indeks Vaše telesne mase izračunava se deljenjem težine u kilogramima (kg) visinom u metrima (m) na kvadrat.
Gojaznost dovodi do brojnih zdravstvenih komplikacija sa posledičnim smanjenjem kvaliteta i dužine života. Gojazne osobe često imaju prateće bolesti – dijabetes tip 2, povišen krvni pritisak, kamen u žučnoj kesi, degenerativne bolesti koštanog sistema i pod rizikom su za određene vrste karcinoma.

Insulin

Insulin je prirodni hormon koji proizvodi pankreas, žlezdani organ iza želuca. Pomaže da ćelije tela metabolišu glukozu pa se može koristiti za energiju. Ako imate rezistenciju, tj. otpornost na insulin, Vaše telo proizvodi dovoljno insulina, ali ono nije u stanju da ga efikasno iskoristi. Umesto apsorpcije u ćelijama, glukoza se nakuplja u krvi.
Kada su ćelije rezistentne (otporne) na insulin, pankreas je taj koji je pod pritiskom da proizvede više hormona insulina. Insulinska rezistencija povećava rizik za dobijanje dijabetesa tipa 2. Takođe povećava verovatnoću da obolite od predijabetesa. Ovaj uslov znači da je Vaš nivo šećera u krvi viši od normalnog, ali ne dovoljno visok da se smatra dijabetesom.

Kada je reč o dijabetesu, on predstavlja stanje hronične hiperglikemije odnosno povišenog nivoa šećera u krvi. Postoje višestruke posledice dijabetesa, od nastanka hroničnih vaskularnih i nevaskularnih komplikacija do smanjenja kvaliteta, načina i dužine života.
Najčešći tip dijabetesa je tip 2. Njega ima više od 90% lica koja su obolela od ove bolesti, najčešćeg uzrasta od 40 do 59 godina starosti, mada se donja starosna granica obolelih sve više i više snižava. Ovaj tip dijabetesa ima strogo genetsku predispoziciju, ali je bitan uticaj takođe i faktor spoljne sredine.

Zakažite termin

Pridružite se ostalima koji su nam ukazali poverenje i dozvolite našem stručnom timu da da svoj doprinos u stvaranju Vašeg novog i zdravijeg početka.

ZADOVOLJNI KORISNICI

 • Okrenuti novi list, krenuti ispočetka, promeniti loše navike, ponovo voleti sebe… Biti ponosan na ono što si i na ono što želiš postati… Biti najbolja verzija sebe… Imati tim, tim koji veruje u tebe… @fitt_pro_team je moj tim! Hvala vam što verujete u mene! <3

  Nataša Bekvalac
 • Zaista mi je neverovatno da sam za mesec dana na Detox programu skinuo 10kg… Mislio sam da će biti mnogo teže i da je nemoguće izdržati ceo dan samo piti sokove i ne jesti ništa. Pored sokova sam od Aleksandra Vasića dobio i detaljan plan ishrane za dane kada se sokovi ne piju koji mi je mnogo pomogao. Uvek je bio dostupan da mi reši bilo koje pitanje ili nedoumicu. Stvarno sve pohvale za ceo Fitt Pro Team!!

  Dušan Tašin
 • Vozači koji donose hranu nasmejani i tačni. Svaki obrok mi je stigao pre vremena za užinu. I na kraju, jer ne znam kojim bih redom ispala sve ovo, hrana koja je potpuno fenomenalna! Svaki, ali baš svaki obroj je ukusan, začinjen po mom ukusu 😊 Nekoliko puta sam dobila jela koja su još uvek topla, a moj rezultat prve nedelje – 2kg manje!! Veliki pozdrav i podrška kompletnom Fittpro timu!

  Emina Udovičić
 • Bio je mart, 2016. godine kada sam postao član Fitt Pro porodice. Naporna snimanja, treninzi, učestala putovanja su dovela do toga da sam morao svoj imuni sistem da ojačam.. X/O detoks u tom trenutku dolazi kao spas, a nakon toga sam sa celim timom radio na mnogim projektima. Sve pohvale

  Miloš Timotijević
 • Pogledala sam vaš program i hranu koju nudite.. Svaka čast! Najzad nešto normalno i konkretno.. Ne prodajete fore i fazone kao pojedini… Želim vam puno uspeha u daljem radu! 👌💪

  Antonijević Ceca
 • 25kg manje, 18 cm u obimu, 5 rupa na kaisu… Nista od toga ne bi bilo moguće bez Vas! ❤️🍏 VELIKO HVALA! I idemo dalje do konačnog cilja ⏳💪

  Milica Milić
 • Hvala celom timu što mi održava figuru izmedju mojih nezdravih kasnih obroka ❤️❤️❤️

  Dr.Kristina Davidović
 • Mogu vam reci da je Fittpro Team sjajan! I što se tiče isporuke i sto se tiče kvaliteta 👏👏👏

  Diana Morić
 • Ambalaza izgleda sjajno a sto je jos bitnije bice sigurnija i laksa za nosenje! Bravo, samo tako nastavite! 😘

  Dijana Ranković
 • Veliko mi je zadovoljstvo. Kad radis nesto dobro i u to verujes 100%, uspeh je zagarantovan 🥇😊

  Maja Dimitrijević